Campagne Taboer vraagt aandacht voor mentale problemen boeren

Steeds meer boeren en tuinders kampen met mentale problemen. Om die reden is campagne 'Ik kan het zelf (niet meer)' van Taboer in het leven geroepen. Hierin wordt aandacht gevraagd voor de mentale gezondheid van agrariërs.

Campagne+Taboer+vraagt+aandacht+voor+mentale+problemen+boeren
© Ruben Meijerink

Taboer is een initiatief van LTO Noord en stichting Zorg om Boer en Tuinder. Zij willen met deze campagne het taboe doorbreken dat rust op de 'zachte kant' van het agrarisch ondernemerschap. 'Samen praten over technische en economische resultaten is geen probleem, maar mentale zorgen bespreekbaar maken is een ander verhaal. Daarom is deze campagne in deze onzekere tijd voor veel boeren en tuinders zo belangrijk', zegt LTO Noord-bestuurder Fije Visscher.

Ondernemers voelen de toenemende druk vanuit de overheid en maatschappij, stellen de initiatiefnemers. De stijgende kosten en het missen van toekomstperspectief zorgen voor veel gevoelens van onzekerheid, verdriet en frustratie bij veel agrariërs en hun gezinnen. Taboer wil deze problemen bespreekbaar maken onder het motto: Praten helpt.



De campagne is mede tot stand gekomen dankzij financiële steun van de Rijksoverheid. Taboer is een onafhankelijk loket, waar boeren en tuinders dagelijks terecht kunnen voor een luisterend oor, tips en adviezen en ervaringsverhalen. Taboer bestaat uit een website en een telefonische hulplijn: (088) 8886608.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer