Slachterij Gosschalk mag onder verscherpt toezicht weer open

Slachterij Gosschalk in het Gelderse Epe mag onder verscherpt toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) weer open met ingang van dinsdag 31 augustus. Dat is een van de restricties die de NVWA stelt bij het opheffen van de schorsing van de slachterij.

Slachterij+Gosschalk+mag+onder+verscherpt+toezicht+weer+open
© Koos Groenewold

Het bedrijf mag weer geleidelijk opstarten. Naast het verscherpte toezicht tijdens het hele slachtproces mag de slachterij alleen dieren aanvoeren onder toezicht van de NVWA. Daarnaast is het cameratoezicht fors uitgebreid en wordt de slachtsnelheid zo ingesteld dat dierenwelzijn, voedselveiligheid en arbeidsomstandigheden zijn geborgd. Verder verricht de NVWA aanvullende controles op alle bedrijfsactiviteiten.

Slachterij Gosschalk moest dicht nadat er eind juni schokkende beelden naar buiten kwamen waarop was te zien hoe dieren in de slachterij ernstig werden mishandeld door het personeel. Ook constateerden dierenartsen van de NVWA overtredingen op het gebied van dierenwelzijn. Om weer te mogen slachten, moest Gosschalk met een gedegen plan van aanpak komen, waarin naleving van de wetgeving op het gebied van dierenwelzijn is geborgd.


Het plan van aanpak van de slachterij biedt voldoende waarborgen voor naleving van de dierenwelzijnswetgeving in het bedrijf. Als in de praktijk blijkt dat het slachthuis niet voldoet aan wat met het plan van aanpak is toegezegd en beoogd, neemt de NVWA opnieuw maatregelen en schorst zo nodig opnieuw de erkenning.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 4°
  85 %
Meer weer