Voorzitter HAJK Amber Laan onderscheiden voor zoeken van dialoog

Voorzitter Amber Laan van het Hollands Agrarisch Jongeren Kontakt (HAJK) is winnaar van de Ribbius Peletierpenning 2023. Zij krijgt deze onderscheiding vanwege haar inzet om de dialoog te zoeken en bruggen te slaan.

Voorzitter+HAJK+Amber+Laan+onderscheiden+voor+zoeken+van+dialoog
© John Oud

Laan is melkveehouder in het Noord-Hollandse Warder in het familiebedrijf in polder Zeevang, een Natura 2000-gebied aan het Markermeer. Daarnaast werkt ze als adviseur duurzame landbouw. Laan is actief op sociale media, schrijft columns in Agraaf, spreekt op bijeenkomsten, gaat in gesprek met bestuurders en politici en stimuleert vrouwen uit de agrarische sector om dat ook te doen. Op deze wijze probeert zij de politiek te beïnvloeden, stelt de jury. Volgens juryvoorzitter en voormalig minister Sybilla Dekker is Laan 'een constructieve en inventieve gesprekspartner voor politieke bestuurders in Noord-Holland'.


De viering van honderd jaar vrouwenkiesrecht in 2019 was aanleiding voor Provinciale Staten van Noord-Holland om vijf jaar lang op Internationale Vrouwendag een onderscheiding uit te reiken aan een vrouw die zich verdienstelijk maakt voor de positie van vrouwen in de Noord-Hollandse politiek. Provinciale Staten vernoemden de onderscheiding naar Liesbeth Ribbius Peletier. Zij was de eerste vrouwelijke gedeputeerde van Noord-Holland en zette zich haar hele leven in voor vrouwenrechten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer