Avebe: zetmeelgehalte noteert ruim 20 procent

De aardappelzetmeelcampagne bij Royal Avebe loopt volgens planning en naar eigen zeggen naar tevredenheid. Het zetmeelgehalte in de tot nu toe geleverde aardappelen ligt gemiddeld op 20,6 procent.

Avebe%3A+zetmeelgehalte+noteert+ruim+20+procent
© Harry Tielman

De campagne in het Drentse Gasselternijveen draait nog tot begin mei, meldt een woordvoerder van Avebe. De productielocatie in het Groningse Ter Apelkanaal verwerkte op 1 februari de laatste aardappelen. Voor de fabrieken in het Duitse Dallmin en Lüchow staat 10 februari als einddatum genoteerd.

Volgens de woordvoerder varieert het zetmeelgehalte, dat op gemiddeld 20,6 procent ligt. In de vorige campagne 2021-2022 kwam het gehalte ook op dit percentage uit. Avebe verwerkt nu de zogeheten namalers uit de bewaarschuren. De tarrapercentages van deze aardappelen zijn gemiddeld. Verder is de kwaliteit van de tot nu toe geleverde aardappelen goed.


In de fabrieken worden zetmeelaardappelen van zo'n 2.300 Nederlandse en Duitse leden verwerkt tot aardappelzetmeel en aardappeleiwit. Deze ingrediënten worden door Avebe-klanten verder verwerkt in voedingsmiddelen, toepassingen in bouwproducten, papierindustrie en diervoeding.







Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer