Drentse vergoedingsregeling wolvenpreventie uitgebreid

Houders van hoefdieren in heel Drenthe kunnen subsidie aanvragen voor wolfwerende rasters. Provincie Drenthe stelt hiervoor 400.000 euro beschikbaar. Bij de eerdere subsidieregeling kwamen alleen geiten- en schapenhouders in aanmerking.

Drentse+vergoedingsregeling+wolvenpreventie+uitgebreid
© Joost de la Court

Met terugwerkende kracht (vanaf 3 oktober 2022) kunnen ook houders van runderen, varkens, paarden, pony's, ezels en kruisingen hiervan, en alpaca's subsidie aanvragen voor het plaatsen van een wolfwerend raster. Aanvragen kunnen vanaf 1 april worden ingediend, mogelijk eerder.

Het aantal wolven in Drenthe is afgelopen jaren toegenomen. Hierdoor steeg ook het aantal schadegevallen. Het aantal aanvallen door wolven verdubbelde in 2022. Daaronder waren ook verschillende aanvallen op andere dieren dan schapen en geiten. Om die reden is de huidige subsidieregeling uitgebreid naar andere hoefdiersoorten.


Afrastering

Rasters zijn volgens provincie Drenthe een effectieve manier om een wolf te weren van een perceel waar dieren worden geweid. Met de subsidie 'Voorkomen schade door wolven 2023' komt de provincie tegemoet in de kosten van wolfwerende afrastering.

De subsidieregeling loopt door tot 2025 en bedraagt maximaal 20.000 euro per dierhouder. Hiermee wil de provincie dierhouders in heel Drenthe stimuleren om wolfwerende afrastering in te zetten. Provinciaal wolvenconsulent Jaap Mekel kan dierhouders adviseren over het plaatsen ervan en het aanvragen van subsidies.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer