Fusie auberginekwekerijen brengt areaal tot 40 hectare

Auberginekwekerijen De Jong en Gebroeders Van Duijn gaan samen verder onder de naam Van Duijn De Jong Aubergines. De bedrijven zijn op 1 januari gefuseerd. Door de fusie beslaat het totale areaal aubergines van deze tuinders nu bijna 40 hectare.

Fusie+auberginekwekerijen+brengt+areaal+tot+40+hectare
© Van Duijn De Jong Aubergines

De auberginekwekerijen hebben Westlandse roots en bestaan al meer dan zestig jaar. De Jong is al jaren gevestigd in de Noord-Brabantse plaatsen Dinteloord en Steenbergen. Gebroeders Van Duijn zit tegenwoordig in het Zeeuwse Oosterland en Westdorpe. De twee bedrijven zijn vanaf het begin lid van telersvereniging Purple Pride en coöperatie Growers United.

De fusie leidt tot schaalvergroting, risicospreiding, slagkracht en ruimte voor verdere professionalisering en specialisatie. Daarnaast wordt de in- en uitstroom van directie en aandeelhouders in gang gezet.

Peter de Jong, Pleun, Jan en Rob van Duijn vormen de directie. De derde generatie, bestaande uit Tom de Jong en Luuk en Hidde van Duijn, speelt een belangrijke rol in het managementteam. Ook zij zullen in de toekomst deel uitmaken van de directie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer