Royal Brinkman en Biota Nutri zetten productielijn organische meststoffen op

Royal Brinkman en Biota Nutri gaan gezamenlijk een productielijn voor organische meststoffen opzetten. 'Met de opkomst van groen en weerbaar telen, groeit de behoefte aan organische alternatieven', stelt productmanager Hans van Dongen van Royal Brinkman.

Royal+Brinkman+en+Biota+Nutri+zetten+productielijn+organische+meststoffen+op
© Vidiphoto

De productlijn van Biota Nutri gaat bestaan uit vloeibare organische meststoffen van plantaardige afkomst. Daarmee is het bedrijf uit het Zuid-Hollandse Roelofarendsveen het eerste ter wereld dat hoogwaardige meststoffen gaat ontwikkelen uit plantaardige reststromen.

'Deze productlijn sluit goed aan bij de huidige uitdagingen op het gebied van het verder vergroenen van de sector en de daarbij behorende wens om de plantweerbaarheid van gewassen te verbeteren', geeft CTO Peter Klein van Biota Nutri aan.


Bijsturen op een Calciumgebrek

De enkelvoudige meststoffen zijn geschikt voor precisieteelt en kunnen tevens worden toegepast in irrigatiesystemen en als bladmeststof. Volgens Van Dongen kiezen niet alleen biologische telers voor vloeibare enkelvoudige organische meststoffen. 'In allerlei gewassen zien we dit terug. Denk aan wanneer telers willen bijsturen op een Calciumgebrek.'

De organische meststoffenlijn wordt door Royal Brinkman geleverd aan telers in Nederland, België en Duitsland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer