Hoger uitkomstpercentage met nieuwe verpakking sluipwesp

Royal Brinkman komt samen met AgroBio met een nieuwe verpakkingsvorm van sluipwespen voor de biologische bestrijding van wittevlieg. Dat betekent de eerste nieuwe verpakking sinds de introductie van de kaartjes ruim 35 jaar geleden.

Hoger+uitkomstpercentage+met+nieuwe+verpakking+sluipwesp
© Royal Brinkman

De ENCARcontrol Dispensing balls zijn gemaakt van bioplastic met daarin poppen van de sluipwesp. Volgens Royal Brinkman kan met de nieuwe verpakkingsvorm het hoogst haalbare uitkomstpercentage worden gehaald.

De sluipwesp Encarsia formosa parasiteert onder meer tabaks-, kas- en koolwittevlieg door een eitje in de larve te leggen. Na ongeveer twee weken sterft de wittevlieg. In de balletjes waarin de sluipwesppoppen zijn verpakt, zitten kleine gaatjes waardoor de natuurlijke vijand gemakkelijk kan uitvliegen.


Goed beschermd

Uit onderzoek blijkt dat de sluipwesppoppen in de balletjes goed beschermd zijn tegen de negatieve effecten van bespuitingen en direct zonlicht. Dat zorgt voor een hoog uitkomstpercentage en minder verlies van poppen, meldt Royal Brinkman.


De nieuwe verpakking is inzetbaar in de groente- en sierteelt en wordt vooral gebruikt in gerbera en tomaat. Volgens Royal Brinkman zijn de sluipwespen door de verpakking arbeidsvriendelijker. Ook zijn ze eenvoudig uit te zetten in het gewas door de balletjes met een ophanghaakje aan de gewasdraden te hangen.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer