Boeren en bouwers gaan in webinar aan tafel over biobased telen

De overheid wil biobased bouwen aanjagen en dat biedt kansen voor akkerbouwers, maar wat is dat precies? Wat wil de politiek hiermee bereiken? En wat kunnen teelt, onderzoek en keten hiermee? Valt er wat te verdienen aan de teelt van vezelgewassen? In het webinar van Nieuwe Oogst, BO Akkerbouw en Duurzaam Praktijknetwerk Akkerbouw op 24 januari gaan experts in op deze vragen.

Boeren+en+bouwers+gaan+in+webinar+aan+tafel+over+biobased+telen
© Burt Sytsma

Het wordt een uitgebreid programma dinsdag van 19.30 tot 21 uur. Onder meer directeur Onno Dwars van Ballast Nedam Development schuift aan. Ballast Nedam Development is de ontwikkeltak van het Nederlandse bouw- en ontwikkelbedrijf Ballast Nedam.


Meld u nu aan voor het webinar Biobased in opmars: een kans voor boeren?

Ook Cor van Oers komt aan het woord. Hij is projectleider van Biobased Innovations Garden. Op proefboerderij Rusthoeve in het Zeeuwse Colijnsplaat zijn daarvoor de afgelopen jaren meer dan honderd verschillende potentiële biobased gewassen geteeld. Van Oers zal vertellen over de rol van de Biobased Innovations Garden en de meest veelbelovende gewassen eruit pikken.

Naast Dwars en Van Oers komen sprekers van Van de Bilt zaden en vlas, Building Balance, Rabobank, Triodos en LTO aan het woord. Ook zal een akkerbouwer zijn ervaringen met de teelt van biobased gewassen toelichten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  8° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  10 %
Meer weer