Vermoedelijke hack van website milieuorganisatie MOB

De website van Mobilisation for the Environment (MOB) is vermoedelijk gehackt geweest. De site van de milieuorganisatie was enkele uren uit de lucht, zegt voorzitter Johan Vollenbroek.

Vermoedelijke+hack+van+website+milieuorganisatie+MOB
© Vidiphoto

Woensdag verscheen op de website een afbeelding van een vos met daaronder de tekst: 'Zij die de boeren tot kreupelen willen slaan, zullen zelf tot kreupelen verworden.' Vollenbroek beschouwt de hack niet als een dreigement. Wie achter de actie zit, wordt nog uitgezocht. GeenStijl merkte de vermoedelijke hack woensdagmiddag als eerste op.

MOB voert veel rechtszaken over het stikstofbeleid en komt daarbij veelvuldig recht tegenover boeren te staan. De organisatie procedeerde met succes tegen het Programma Aanpak Stikstof (PAS) dat in 2019 door de Raad van State werd afgeschoten. De organisatie spant ook procedures aan tegen provincies die de PAS-melders weigeren te handhaven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer