FloraHolland ziet ook in december lagere veilingomzet

De veilingomzet van de categorieën Snijbloemen en Kamerplanten bij Royal FloraHolland komt ook in de maand december lager uit dan een jaar eerder. Binnen de divisie Tuinplanten bleef de veilingomzet afgelopen maand nagenoeg stabiel.

FloraHolland+ziet+ook+in+december+lagere+veilingomzet
© Johan Wissink

De veilingomzet van de categorie Snijbloemen daalde in december met 14,6 procent, in vergelijking tot dezelfde maand een jaar eerder. Het aantal geveilde snijbloemen lag 11,7 procent lager, waarbij vooral Eustoma russellianum (-39,3 procent) en Hypericum (-39,2 procent) minder geveild werden. De gemiddelde prijs voor snijbloemen kwam afgelopen maand uit op 34 cent. Dat is 3,3 procent lager dan een jaar eerder.

Het aantal geveilde kamerplanten lag in december 12,6 procent lager dan in december 2021. Net zoals in november liet Rosa de grootste daling zien: -42,8 procent. De veilingomzet van de divisie Kamerplanten daalde afgelopen maand met 11,7 procent. Dat is een stuk forser dan in november. Toen was een daling zichtbaar van 6,4 procent. De gemiddelde prijs voor kamerplanten lag in december 2022 op 1,92 euro. Dat is 1 procent meer dan in dezelfde maand een jaar eerder.


De veilingomzet van de categorie Tuinplanten was in december nagenoeg gelijk aan een jaar eerder: +0,4 procent. Vooral Arrangementen deden het goed, met een plus van 66,3 procent. Het aantal geveilde tuinplanten steeg met 9,4 procent. De gemiddelde prijs bedroeg afgelopen maand 1,56 euro. Dat is wel 8,3 procent lager dan in december 2021. Met name Decoratiemateriaal (-46,1 procent) en Ilex (-40,4 procent) daalden stevig in prijs.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer