Veilinglocatie Rijnsburg in januari volledig over op orderpicken

De veilinglocatie van Royal FloraHolland in het Zuid-Hollandse Rijnsburg gaat vanaf donderdag 26 januari volledig over op orderpicken. De overstap geldt voor zowel bloemen als planten.

Veilinglocatie+Rijnsburg+in+januari+volledig+over+op+orderpicken
© FloraHolland

De afgelopen maanden heeft FloraHolland ervaring opgedaan met orderpicken op de locatie in Rijnsburg. Sinds april wordt 30 procent van het aanbod op die locatie namelijk via dit systeem verwerkt. 'Het is nu tijd voor de volgende stap', geeft FloraHolland in een persbericht aan. Door eind januari al over te stappen, hoopt de organisatie van de bloemenveiling dat het systeem soepel werkt voordat de piekperiode begint.

Rijnsburg is de tweede exportlocatie waar gestart wordt met orderpicken van planten. Eerder deed FloraHolland dat al op de locatie in het Drentse Eelde. 'Na de piekperiode willen we ook op de locaties in Naaldwijk en Aalsmeer starten met orderpicken van planten. We treffen daarvoor al de nodige voorbereidingen', aldus FloraHolland. In Naaldwijk worden de bloemen al wel volledig verwerkt via orderpicken.


Dienstverlening op maat

FloraHolland wil toe naar een landelijk netwerk waarin kopers en kwekers vanaf de tuin tot aan de koper dienstverlening op maat geboden krijgen. 'Daarbij moet gedacht worden aan het afleveren in tijdvakken en het gecombineerd aanvoeren en afleveren van klok en directe verkoop', licht de organisatie van 's werelds grootste bloemenveiling toe. Het ombouwen van het logistieke proces van verdelen naar vraaggestuurd orderpicken is daar onderdeel van.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer