Duits landbouwministerie wil welzijnseisen kalkoenen

Het Bundesministeriums für Ernährung und Landwirtschaft (BMEL), het Duitse federale ministerie van voedsel en landbouw, wil minimale dierenwelzijnseisen voor vleeskalkoenen. Vooralsnog zijn die eisen er nog niet op EU- of op nationaal niveau.

Duits+landbouwministerie+wil+welzijnseisen+kalkoenen
© Pixabay

Het BMEL heeft vlak na de kerst speerpunten gepresenteerd die moeten zorgen voor een diervriendelijkere houderij van vleeskalkoenen. Daarbij wordt gedacht aan het verminderen van de bezettingsdichtheid, eisen aan de hokinrichting en het aanbod van onder meer afleidingsmateriaal.

Met de verbeteringen van het dierenwelzijn wil het ministerie werken aan gezondheidsproblemen zoals vervormingen van het skelet, borstblaren en voetzoolaandoeningen.


Verenpikken

Daarnaast zijn verenpikken en kannibalisme een aanhoudend probleem. Om de dieren onder de gebruikelijke omstandigheden met hoge bezettingsdichtheden te kunnen houden, worden volgens het ministerie de snavels op veel plaatsen nog routinematig gecoupeerd, hoewel het couperen van snavels op grond van de Dierenwelzijnswet verboden is en alleen toegestaan ??in uitzonderlijke gevallen.

Het doel van het BMEL is om het dierenwelzijn voor alle dieren op een duurzame manier te verbeteren en hiaten in de Verordening Veehouderij te dichten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer