Werk aan de winkel voor nieuwe voorzitter Kring Kalkoenhouders

Dirk van der Sterren is sinds 1 juli 2022 de nieuwe voorzitter van de Kring Kalkoenhouders van de vakgroep Pluimveehouderij LTO/NOP. Een van de onderwerpen waar de kalkoenhouder uit het Drentse Zwiggelte zich de komende tijd volop voor gaat inzetten, is een verlenging van de vrijstelling op snavelbehandeling.

De vof Van der Sterren zet elke acht weken ongeveer 10.000 hanen en zo'n 3.500 hennen op. Van der Sterren kan elke dag genieten van de kalkoenen op zijn bedrijf. 'Er zijn veel mensen die kalkoenen lelijke dieren vinden, maar ik vind ze juist mooi. Zoals deze hennen met hun roze kop en witte veren. Of de hanen die aan het eind van de opfok van die fraaie blauwe koppen hebben. Ik vind het gewoon een prachtige vogel.'

De ondernemer is al jaren bestuurlijk actief binnen de kalkoenhouderij en werd gevraagd om Marcel Schrotenboer op te volgen als voorzitter. 'Ik heb in de afgelopen jaren als bestuurslid ingezien dat het erg belangrijk is om de belangen van de kalkoenhouders te behartigen. Omdat er gewoon echt veel werk aan de winkel is. Toen deze functie voorbijkwam, heb ik de handschoen opgepakt.'

Een van de speerpunten waar de nieuwe voorzitter zich voor gaat inzetten, is het Ingrepenbesluit. 'We hebben nog een vrijstelling op de ingreep voor het snavelbehandelen tot september 2023. Hoe het daarna verder moet, weet nog niemand. Ik wil er alles aan doen zodat voor deze sector die vrijstelling wordt verlengd. Want een alternatief voor het huidige snavelbehandelen is er nog niet.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  13° / 8°
  70 %
 • Woensdag
  12° / 8°
  50 %
 • Donderdag
  14° / 7°
  50 %
Meer weer