Fungicide Pergado V mag nu ook in radijs

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biocide (Ctgb) heeft onlangs ingestemd met een etiketuitbreiding van het middel Pergado V voor de bedekte teelt van radijs.

Fungicide+Pergado+V+mag+nu+ook+in+radijs
© Thierry Schut

Deze fungicide kan nu ook door radijstelers worden gebruikt voor de bestrijding van valse meeldauw. De etiketuitbreiding van Pergado V is gerealiseerd op initiatief van de Coördinator Effectief Maatregelenpakket (Cemp) van Glastuinbouw Nederland en toelatingshouder Syngenta. De aanvraag voor de uitbreiding is gefinancierd uit het Fonds Kleine Toepassing Gewasbeschermingsmiddelen.

Radijsteler Cor de Vries meldt op de website van Glastuinbouw Nederland dat het goed nieuws is dat hij indien noodzakelijk Pergado V kan inzetten in zijn gewas. 'Valse meeldauw is niet eenvoudig te beheersen. Het is belangrijk dat we hiertegen middelen kunnen afwisselen.' De Vries is ook lid van de ondernemersgroep plantgezondheid van Glastuinbouw Nederland.


Verantwoordelijkheid gebruiker

Omdat de aanvraag voor de etiketuitbreiding is beoordeeld volgens het artikel 51 EG 1107/2009, is voor deze toepassing geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitsonderzoek uitgevoerd. De aanvragers namens de sector raden daarom aan om een proefbespuiting uit te voeren voordat het middel wordt gebruikt. Het risico voor het gewas bij gebruik van Pergado V in de betreffende toepassingsgebieden valt onder verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer