Bundeling+radijs+bevalt+Zwinbrothers+%28video%29
Nieuws
© Zwin Brohters

Bundeling radijs bevalt Zwinbrothers (video)

Samen met de telers van het Radijsproject stapten de gebroeders Zwinkels van Zwinbrothers in Monster deze winter over naar Versland Selection voor de afzet van hun radijs.

Die stap bevalt goed, zegt Piet Zwinkels van Zwinbrothers nu ruim drie maanden later in een interview met Nieuwe Oogst.

'Doordat met de stap een grote bundeling in de afzet van radijs ontstond, sluit deze stap goed aan bij het advies dat consultantbureau McKinsey deze winter aan de sector deed, namelijk afzetbundeling.'

Hoe pakt het uit?

'Versland is een puur Westlands bedrijf, dicht tegen de producent aan, weet in korte lijnen precies wat er beschikbaar is en wat de vraag is. De prijzen liggen tot nu toe dit voorjaar 5 tot 10 procent hoger dan voorheen', aldus Zwinkels.

Moest de tweede fase van McKinsey niet allang volgen?

‘Die stap wordt nooit gezet als telersverenigingen zich niet kunnen verenigen en onder één Holland-merk verder willen gaan. Ik denk dat elke tuinder er zijn eigen gedachten over heeft, en verder tracht te gaan naar eigen inzicht. De tijd zal het leren.'

Zwinbrothers teelt radijs op ruim 7 hectare en heeft machines om de radijs van het loof te ontdoen, te sorteren en te verpakken in diverse hoeveelheden..

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Weer

 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 16°
  70 %
Meer weer