Radijstelers+van+The+Greenery+naar+Versland
Nieuws
© Zwin Brohters

Radijstelers van The Greenery naar Versland

Acht Westlandse radijstelers verenigd in het Radijsproject maken per 1 januari 2015 de overstap van The Greenery naar het handelsbedrijf Versland in Poeldijk.

De bedrijven telen samen circa 22 hectare radijs. Een van de bedrijven is Zwin Brothers, een familiebedrijf in Monster met ongeveer 10 hectare radijs. De bedrijven brengen radijs zonder loof, verpakt in zakjes, op de markt.

'Bij The Greenery is radijs geen corebusiness; deze afzetorganisatie had weinig aandacht voor ons product en deed niets aan marketing', verklaart Piet Zwinkels van Zwin Brothers.

Marktpositie

'Wij verwachten dat Versland voor ons de juiste match is om een betere marktpositie te verkrijgen', stelt Zwinkels. Zwin Brothers was de onderhandelingen met Versland al in mei gestart.

'Nu hebben we elkaar met alle telers bij Versland weer gevonden. Zo zijn we meteen de grootste partij in radijs. Daar moeten de prijzen beter van worden', verwacht Zwinkels.

10 procent

Voor Versland vormt radijs momenteel circa 10 procent van de omzet van het bedrijf. Door samenwerking met de acht telers zal dat aandeel ruimschoots verdubbelen. Het handelsbedrijf levert aan vrijwel alle supermarkten in Nederland en heeft ook afnemers in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië.

'Met onze stap werken we al aan de oplossingsrichting waar McKinsey op heeft gewezen vorige week. Bundeling per product is daar een onderdeel van', aldus de radijsteler.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 16°
  70 %
Meer weer