Verkoop biologisch voedsel in Duitsland voor het eerst gedaald

De verkoop van biologische levensmiddelen in Duitsland is dit jaar voor het eerst gedaald onder druk van de hoge inflatie, waardoor mensen bezuinigen op hun uitgaven. Dat meldt de Duitse boerenbrancheorganisatie.

Verkoop+biologisch+voedsel+in+Duitsland+voor+het+eerst+gedaald
© Twan Wiermans

Volgens het Deutscher Bauernverband (DBV) kromp de omzet uit de verkoop van bio-producten in de periode tot en met eind oktober met ruim 4 procent vergeleken met een jaar eerder. Voor heel 2022 wordt gerekend op een bio-omzet van circa 15 miljard euro. Dat was in 2021 nog bijna 16 miljard euro. Het niveau van dit jaar ligt nog wel 2,7 miljard euro hoger dan in 2019, aldus de organisatie.

De landbouworganisatie zegt dat met name speciaalzaken voor biologische producten de verkoop flink zagen dalen, omdat consumenten de hand meer op de knip hielden door de hoge inflatie. Mensen gingen vaker op zoek naar goedkopere producten in supermarkten, vooral in discountwinkels.


DBV-president Joachim Rukwied zegt dat komend jaar de verkoop van bio-producten weer kan stijgen als de economie opveert of als de koopkracht van huishoudens verbetert. Hij stelt verder dat de Duitse landbouw met verschillende uitdagingen kampt, met name de sterk gestegen kosten voor energie, kunstmest en veevoer.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer