Duitse varkenshouders kan tijdelijk stoppen met welzijnsprogramma

Het Duitse dierenwelzijnsprogramma Initiative Tierwohl biedt varkenshouders de mogelijkheid om hun deelname tijdelijk op te schorten. Er is sprake van een overaanbod en varkenshouders kunnen dieren niet kwijt als ITW-varken.

Duitse+varkenshouders+kan+tijdelijk+stoppen+met+welzijnsprogramma
© ZLTO

De vraag naar varkensvlees met een welzijnslabel is in Duitsland tanende. De consument vraag om meer dierenwelzijn, maar wil er blijkbaar niet voor betalen, concluderen deelnemers aan het programma. De hoge inflatiecijfers en de daarmee samenhangende lagere koopkracht versterken de dalende afzet. In afstemming met ITW kunnen varkenshouders hun deelname nu voor maximaal 8 maanden onderbreken tot 31 augustus 2023.


Sinds 2015

Dat het animo voor ITW-varkensvlees onder druk staat, speelt al vanaf de zomer. Varkenshouders kregen toen te maken met contracten die werden opgezegd. De verkoop van ITw-vlees gaat met name via supermarkten. Het Duitse dierenwelzijnsprogramma dat lijkt op het Nederlandse Beter Leven keurmerk, bestaat sinds 2015.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer