Provincies: geen vergunning tot actualisatie Aerius

De provincies hebben besloten om tot de actualisatie van het Aerius-model op 26 januari geen vergunningen in het kader van de Wet natuurbescherming te verlenen. Dat heeft het Interprovinciaal Overleg (IPO) bekendgemaakt.

Provincies%3A+geen+vergunning+tot+actualisatie+Aerius
© Twan Wiermans

De provincies stellen dat de procedure voor nieuwe aanvragen niet voor de actualisatie kan worden afgerond, waardoor weer een nieuwe stikstofberekening nodig zou zijn. Van deze lijn kan alleen in specifieke gevallen worden afgeweken.


Overheden en initiatiefnemers van projecten berekenen met de Aerius Calculator de uitstoot van stikstof en de neerslag ervan op Natura 2000-gebieden. Aerius Monitor geeft overheden inzicht in de actuele en verwachte stikstofdepositie in de Natura 2000-gebieden en de overbelasting door stikstof. De calculator en de monitor ondersteunen de vergunningverlening en beleidsvorming.

Op 2 december werd bekendgemaakt dat de Aerius Calculator en de Aerius Monitor op 26 januari worden geactualiseerd naar versie 2022. Daarin zijn ook de gevolgen van het 'Wijzigingsbesluit Habitatrichtlijnen vanwege aanwezige waarden' meegenomen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer