Oud-KAVB voorzitter Sjaak Langeslag overleden

Sjaak Langeslag, oud-voorzitter van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB), is op 29 november overleden. Hij is 69 jaar oud geworden. Langeslag was 21 jaar algemeen voorzitter van de KAVB en in 2013 werd hij benoemd tot erevoorzitter.

Oud%2DKAVB+voorzitter+Sjaak+Langeslag+overleden
© Hoogheemraadschap van Rijnland

Langeslag werd in 1992 benoemd als voorzitter bij de KAVB. Het onderwerp gewasbescherming liep van begin tot eind als een rode draad door zijn voorzitterschap heen. 'Met zijn grote kennis over dit onderwerp wist hij ondernemers te overtuigen dat maatregelen nodig waren. Maar hij hield in overleg met de overheden ook het ondernemersbelang goed voor ogen', aldus de KAVB.

Langeslag stond onder meer aan de wieg van het sectorbrede MilieuPlatform. Later is hij ook benoemd tot portefeuillehouder Gewasbescherming bij LTO Nederland. In zijn KAVB-voorzitterschap besteedde hij veel aandacht aan het stimuleren van onderzoek en innovatie en was hij bestuurslid van het Internationaal Bloembollencentrum.


Floriade 2002

Verder was de energieke landbouwbestuurder als voorzitter van de Nederlandse Tuinbouwraad nauw betrokken bij de organisatie van de Floriade 2002 in het Noord-Hollandse Vijfhuizen. Daarnaast was Langeslag een aantal jaren algemeen en dagelijks bestuurslid van de Bloembollenkeuringsdienst.

Langeslag nam in maart 2013 afscheid als algemeen voorzitter van de KAVB en werd benoemd tot erevoorzitter. Na zijn afscheid bij de vereniging bleef hij actief als bestuurslid van het Hoogheemraadschap van Rijnland waar hij in 2015 werd benoemd tot hoogheemraad.


In de uitgave van 17 december van Nieuwe Oogst wordt op de verenigingspagina van LTO Noord een in memoriam geplaatst.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  8° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -3°
  10 %
 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
Meer weer