Lely Sphere wint Innovatie-award RVM Hardenberg

Lely Sphere heeft op de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Hardenberg de Innovatie-award gewonnen. Van de tien genomineerden brachten de bijna 15.000 bezoekers de meeste stemmen uit op de Lely Sphere.

Lely+Sphere+wint+Innovatie%2Daward+RVM+Hardenberg
© Easyfairs

De Lely Sphere scheidt de dikke en dunne fractie van de mest. Daardoor reduceert de ammoniakemissie met 70 procent. Stikstofemissies worden omgezet in waardevolle meststoffen, geeft Lely aan. In juli van dit jaar startten FrieslandCampina, Lely en Rabobank een pilot voor het plaatsen van 96 Lely Spheres.


Tien nominaties

Voor de Innovatie-award waren in totaal 10 heel uiteenlopende producten genomineerd. Naast de Lely Sphere waren dat: Compost O van Rinagro, V310 melkrobot met DeLaval RePro, 2RO Semi Automatische Caroussel voor geiten, Hanskamp CowToilet, Sieplo FEEDR voerrobot, Uniform-Agri voor begeleiders, GEA DairyRobot R9500, Melkvee ProFit van CAV Den Ham, Hygiënecheck Kalf van Royal GD.

Tijdens de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Gorinchem op 29 en 30 november en 1 december buigt ook een vakjury zich over de innovaties.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  19° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer