Coöperatie DEP koppelt tarief mestafzet aan elektriciteitsprijs

Mestafzetcoöperatie DEP verlaagt de tarieven en koppelt deze aan de elektriciteitsprijs. De tarieven zijn per 1 oktober ingegaan. Ook pluimveehouders die nog geen lid zijn van DEP en bereid zijn om tot en met 2030 mest te leveren, kunnen gebruikmaken van de nieuwe tarieven.

Co%C3%B6peratie+DEP+koppelt+tarief+mestafzet+aan+elektriciteitsprijs
© Pieter Stokkermans

Coöperatie DEP en mestverwerker BMC Moerdijk besloten de tarieven te verlagen omdat de sterk gestegen energieprijzen ook de bedrijfsvoering van pluimveehouders raakt. Met de maatregel wil DEP de impact van de hoge energieprijzen voor pluimveehouders beperken.

Algemeen directeur Gerd-Jan de Leeuw van BMC Moerdijk: 'De duurzame elektriciteit die wordt geproduceerd van alle mest die de leden van DEP leveren, is voldoende om alle leverende pluimveehouders te voorzien in hun eigen elektriciteitsverbruik én 40.000 huishoudens. Daarom hebben we nu afgesproken: hoe hoger de elektriciteitsprijs, hoe meer geld het lid van coöperatie DEP voor de mest ontvangt.'

De nieuwe tarieven zijn niet afhankelijk van de transportafstand. Voor een pluimveehouder in het noorden of midden geldt hetzelfde tarief als voor een pluimveehouder in het zuiden. Ook vervalt de brandstoftoelage. De tarieven worden twee keer per jaar, op 1 oktober en 1 april, voor zes maanden vastgezet op basis van de gerealiseerde elektriciteitsprijs (Epex day-ahead) in de zes maanden daarvoor.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer