Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Overal Russische raketaanvallen'

In De week van Kees Huizinga vertelt deze Nederlandse boer in Oekraïne wat hij merkt van boeren in een land in oorlogstijd. Deze week laat hij weten dat de huidige situatie in Oekraïne behoorlijk beangstigend is.

De afgelopen dagen zijn meerdere steden in Oekraïne bestookt met raketten en drones. In een week tijd is bijna een derde van de elektriciteitscentrales vernietigd. Ook in de omgeving waar Huizinga woont, is het raak. 'De hele provincie zit zonder stroom. De overheid treft wel voorzieningen, maar af en toe zit je dan een paar uur zonder stroom.'

Het gaat de ondernemer niet in de koude kleren zitten. 'Dit kun je je in Nederland écht niet voorstellen. Ik kijk naar mijn achtertuin en denk: gaat hier ook een Russische raket in knallen?' Toch gaat het werk voor Huizinga gewoon door. Hij geeft een laatste update over de uienoogst.


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine en zaterdag te lezen in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer