Groningen heeft haast met Dubbele Dijk

Gedeputeerde Staten van Groningen willen niet wachten op een rapport van de Noordelijke Rekenkamer over het project Dubbele Dijk bij Bierum. Dat bleek woensdag bij een bespreking van een voorstel om er 8.9 miljoen euro voor uit te trekken.

Groningen+heeft+haast+met+Dubbele+Dijk
© Geert Elzes

Langer uitstellen kan betekenen dat deelnemers afhaken. Bij het project wordt via een doorlaat in de Waddendijk een zilt achterland gecreëerd. Er hebben zich ook boeren aangemeld die ervaring willen opdoen met zilte teelten.


Uit eigen onderzoek van het college blijkt dat er geen sprake is van ongeoorloofde staatssteun, stelt gedeputeerde Johan Hamster (ChristenUnie). Wachten op het rapport, dat in januari verschijnt, betekent dat de aannemer in tijdnood komt. Zo is er een getijdeduiker nodig om de dijkverlegging te realiseren en heeft het waterschap een test gepland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer