Compensatieregeling brexitfonds per 1 november open

De compensatieregeling voor bedrijven die schade (gaan) leiden als gevolg van de brexit wordt per 1 november opengesteld. Het gaat om de regeling Brexit Adjustment Reserve (BAR). Deze is bedoeld voor ondernemers die exporteren naar of importeren uit het Verenigd Koninkrijk of producten daar doorheen vervoeren.

Compensatieregeling+brexitfonds+per+1+november+open
© Dirk Hol

De BAR-regeling bestaat uit twee delen. Enerzijds is er een tegemoetkoming in de gemaakte kosten. Deze staat open voor aanvragen van 1 november 2022 9 uur tot en met 31 maart 2023 17 uur. Anderzijds is er een tegemoetkoming in de nog te maken kosten. Deze staat open voor aanvragen van 1 november 2022 9 uur tot en met 13 december 2022 17 uur.


De BAR-regeling is bedoeld voor ondernemers die extra kosten hebben gemaakt door de brexit. Het gaat daarbij niet om omzetverlies, maar bijvoorbeeld om extra kosten als tijdelijke inhuur van extra transportmaterieel. Via de online regelhulp kunnen ondernemers zien of zij in aanmerking komt voor de regeling.

De BAR is een Europese subsidieregeling. De afhandeling verloopt via RVO. LTO Nederland heeft zich er in Brussel voor ingezet dat de land- en tuinbouw er ook gebruik van kan maken. Er is ook een brexitfonds dat ondernemers kan helpen alternatieve markten te ontwikkelen als alternatief voor de Britse markt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer