Jong talent van belang voor toekomst Friese veekeuring

De jaarlijkse Veekeuring Fryslân vond dit jaar op 20 oktober plaats in Oenkerk. De aanwezigheid van jonge boeren en boerinnen is volgens de organisatie van groot belang voor de toekomst van de veekeuring.

Voorzitter Willem Dotinga van de Veekeuring Fryslân staat tevreden tussen de twee ringen die zijn aangelegd in de manege in Oenkerk. 'Ik ben blij dat we weer een volwaardige keuring hebben mogen organiseren met veel deelnemers en veel publiek. Vooral in deze tijden waarin de sector niet altijd even positief in de publiciteit komt, is het goed dat boeren een positieve dag hebben met gezelligheid en fraai vee uit de hele provincie.'

Op het programma stonden onder meer de rubrieken Showmanship tot en met 12 en 13 jaar en ouder. Dotinga benadrukt het belang van jonge boeren en boerinnen tijdens de keuringsdag. 'Als wij jongeren enthousiast kunnen krijgen om met hun kalveren hierheen te komen, zullen ze in de toekomst ook met hun koeien naar de keuring rijden. De jeugd heeft de toekomst en dat moeten we koesteren.'

De uitslag van de Veekeuring Fryslân 2022 is te vinden op de website veekeuringfryslan.nl.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
 • Donderdag
  4° / 0°
  20 %
Meer weer