André van der Zande benoemd tot eerste Ambassadeur Natuurinclusief

André van der Zande treedt per 15 oktober aan als Ambassadeur Natuurinclusief. Hij wordt in die hoedanigheid voorzitter van het nog op te richten Nationaal Overleg Natuurinclusief. In dit overleg treffen leiders uit verschillende maatschappelijke sectoren elkaar om de transitie te versnellen en verbreden.

Andr%C3%A9+van+der+Zande+benoemd+tot+eerste+Ambassadeur+Natuurinclusief
© Ministerie van LNV

Doel is om te zorgen dat in alle delen van de samenleving de natuur wordt versterkt en dat de mogelijkheden van natuur worden benut. Meer natuur houdt Nederland veiliger bij hoog en laag water, legt extra CO2 vast, maakt steden en dorpen beter toegerust op het veranderende klimaat, vergroot de sociale cohesie en vermindert ziekte(last), is het idee.

Van der Zande gaat met leiders uit sectoren zoals de bouw, energie, landbouw, onderwijs en water aan de slag om de in juni vastgestelde Agenda Natuurinclusief 1.0 uit te voeren. Van der Zande: 'Het realiseren van de echt natuurinclusieve samenleving vraagt om een lange adem. Maar er is een vliegende start gemaakt met een groot netwerk en er staat een enthousiast team klaar. Dat zijn de goede condities om er met elkaar nu hard aan de slag te gaan.'

Van der Zande is voormalig directeur-generaal van het RIVM en voormalig secretaris-generaal van LNV. Momenteel is hij lid van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur, voorzitter van stichting Nationale Databank Flora en Fauna, bestuurslid van het Veenweiden Innovatiecentrum en plaatsvervangend voorzitter van de council van stichting Nature for Health. Van der Zande studeerde biologie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer