Mijnbouwwet wordt aangepast voor aardwarmte

De Eerste Kamer heeft deze week een wijziging van de Mijnbouwwet aangenomen. Dit biedt een betere mogelijkheid voor passende regelgeving voor geothermie.

Mijnbouwwet+wordt+aangepast+voor+aardwarmte
© Persbureau Noordoost

De gewijzigde Mijnbouwwet treedt naar verwachting het tweede kwartaal van 2023 in werking, meldt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). In de aangenomen wet wordt specifiek voor de winning van aardwarmte een afzonderlijke vergunningenstructuur opgenomen.

Deze structuur sluit in vergelijking met de eerdere Mijnbouwwet beter aan op wat nodig is voor het opsporen en winnen van aardwarmte, stelt Geothermie Nederland. De belangenorganisatie laat weten in afwachting te zijn van het advies van de Raad van State over het Mijnbouwbesluit. Dit wordt in november verwacht.


Verschillende onderwerpen in de Mijnbouwregeling worden op dit moment door het ministerie van EZK uitgewerkt. Een consultatieronde over de nieuwe regeling volgt vanaf half oktober tot begin november. Met een werkgroep van leden zorgt Geothermie Nederland voor feedback en inbreng.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer