Bedank De Boer Dag op laatste dag Dutch Food Week

De organisatoren van de Dutch Food Week houden 15 oktober voor de eerste keer De Bedank De Boer Dag. Hiermee willen zij alle Nederlanders stimuleren een 'sympathiek gebaar van dank aan boeren, tuinders, telers en vissers te geven voor het harde werken en het zorgen voor ons voedsel'.

Bedank+De+Boer+Dag+op+laatste+dag+Dutch+Food+Week
© William Hoogteyling

De Bedank De Boer Dag, die op de laatste dag van de Dutch Food Week plaatsvindt, is volgens de initiatiefnemers een positief geluid van verbinding in een tijd waarin 'we al te gemakkelijk de tegenstellingen opzoeken'.

'Tijdens Dutch Food Week is er alle aandacht voor de positieve kracht van ons voedsel, ook de makers mogen we dan niet vergeten. Heel Nederland kan bijdragen aan de Bedank De Boer Dag, door op de een of andere manier op zaterdag 15 oktober een boer, tuinder, teler of visser te bedanken', geeft voorzitter van Dutch Food Week Dirk Duijzer aan. 'Met een kaartje, een foto, een korte video. Iedereen is vrij om een eigen vorm te verzinnen. Bij publicatie via Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter en Tiktok maken mensen ook nog eens kans op een prijs.'


Kaartenactie

ZLTO heeft samen met LTO Noord, LLTB en Team Agro NL een kaartenactie opgezet om een positieve verbinding tussen boer en burger te bevorderen. De organisaties moedigen burgers aan om de kaarten bij een boer in de bus te doen. Via sociale media kunnen burgers boeren, telers en vissers bedanken met de hashtag #bdbd2022.



In Amerika wordt Thank A Farmer Day ieder jaar gehouden op 12 oktober. Stichting Boer Bewust hield de afgelopen vijf jaar op die dag de Nederlandse versie van de internationale Thank a Farmer Day. Daar geeft de organisatie van de Dutch Food Week nu een vervolg aan met Bedank De Boer Dag.

Volgens Bert van Wanrooij van het Dutch Food Week Team is een zaterdag 'buitengewoon geschikt om even langs de boer te gaan en hem of haar een bloemetje of kaartje te brengen'.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer