Fietsers tonen begrip voor boze boeren

De stichting Open Boeren - Bedrijvendag organiseerde voor de 31ste keer een fietstocht langs agrarische bedrijven in Drenthe. Dit jaar kon het publiek zes bedrijven bezoeken. De fietsers kwamen uit het hele land. Naast interesse in de bedrijfsvoering kwamen natuurlijk ook gespreksonderwerpen als het stikstofbeleid en de boerenprotesten voorbij.

De tocht door de omgeving van Ruinerwold, Havelte en Berghuizen leverde de fietsers een mooie mix aan bedrijven op. Naast melkveehouderijen en een pensionstal konden ze een kijkje nemen bij een kwekerij met pot- en containerteelt. Liefhebbers van nostalgie konden terecht bij museumboerderij De Karstenhoeve.

Bij Ackerlodges Ruinerwold opende vleesveehouder Roelof Dekker niet zijn stal, maar houten vakantiewoningen die hij sinds een aantal jaren verhuurt. 'Wij hebben nu zes houten lodges en een groepslodge staan en de belangstelling is goed. Wij doen niets met ontbijtjes of activiteiten voor de kinderen. Maar juist de natuur en de ruimte op het terrein spreekt mensen enorm aan. Het is voor ons nu een goede extra bron van inkomsten.'


Veel belangstelling

Melkveehouder Bert Bouwknegt uit Havelte is blij met de grote opkomst tijdens de open dag. 'Het is natuurlijk voor de deelnemers fantastisch fietsweer. En het loopt de hele dag al lekker door hier op het erf. Ik vind het lastig om een schatting te maken, maar ik denk dat er toch al wel zo tussen de achthonderd en duizend mensen meedoen vandaag.'

Bouwknegt heeft zich voorgenomen er een positieve dag van te maken en geen discussies aan te gaan over stikstof of protesten. 'Ik heb er best wel een mening over en als mensen met mij dat gesprek willen aangaan, mogen ze volgende week gerust nog een keertje terugkomen.' Uit een rondgang langs deelnemende fietsers bleek dat veel bezoekers begrip hebben voor de boosheid van de boeren als het gaat om het stikstofbeleid. Voor de harde acties op snelwegen hadden de deelnemers minder begrip.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  31° / 17°
  0 %
Meer weer