'Dikke onvoldoende voor de overheid'

En toen was er eindelijk, na lang wachten, het rapport van Johan Remkes. Blijkbaar heeft hij goed geluisterd. Het resultaat is een dikke onvoldoende voor de overheid. En terecht!

%27Dikke+onvoldoende+voor+de+overheid%27
© Marleen Wijnen

Hoe vaak hebben we niet aangegeven dat wij willen meedenken en -bewegen? Maar als je stoïcijns je weg vervolgt zonder om je heen te kijken, is deze onvoldoende het resultaat. Met zo'n slecht rapport moest je vroeger een jaartje overdoen. En zo voelt het nu ook. Ruim een jaar verspeeld en niks opgeschoten.

Maar goed, het rapport met aanbevelingen ligt er nu. De grote vraag is wat de overheid en de Tweede Kamer hiermee gaan doen. Het advies is helder. Focus niet alleen op stikstof, maar kijk verder. Begin met het herstel van vertrouwen.

Als de coalitie dus onverstoorbaar doorgaat en daarmee dit duidelijke rapport naast zich neerlegt, wordt de tegenstelling alleen maar groter. En voor de vorm een beetje meebewegen en vervolgens achterlangs met dezelfde kaartjes, jaartallen en doelen je zin erdoor drukken, gaat deze keer niet werken. Daarvoor is de sociale onrust te groot. De kloof tussen stad en platteland en tussen de burger en Den Haag zal gedicht moeten worden.

Wij verwachten van de overheid dat ze luistert naar haar bevolking en naar Remkes

Léon Faassen, bestuurslid LTO Nederland

Met mooie praatjes en halve toezeggingen gaat het niet lukken. Wij verwachten van de overheid dat ze luistert naar haar bevolking en naar Remkes. Die heeft ze immers zelf de opdracht gegeven dit rapport te schrijven. De vraag is dus inderdaad 'Wat wel kan'.

De politieke partijen moeten stoppen met polariseren en het blijven herhalen van hun eigen dogma's. In plaats daarvan kunnen ze beter samen met ons naar oplossingen zoeken. Dus het vertrouwen herstellen en het belang van de land- en tuinbouw en onze belangrijke plek in dit land onderkennen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  4° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -2°
  10 %
Meer weer