Extra geld voor weidevogelbeheer Noord-Holland

Noord-Holland reserveert voor 2023 extra geld voor weidevogelbeheer. De provincie heeft dit vastgelegd in het Natuurbeheerplan 2023.

Extra+geld+voor+weidevogelbeheer+Noord%2DHolland
© Hanneke de Boer

De extra investering is bedoeld ter verbetering van het agrarisch natuurbeheer in aaneengesloten gebieden van minimaal 1.000 hectare. Binnenkort hakt de provincie de knoop door over welke grotere gebieden voor meer en intensiever weidevogelbeheer in aanmerking komen.

Amstelland en Zeevang/Beetskoog zijn daarvoor al aangewezen. De extra financiën komen beschikbaar via het landelijke 'Aanvalsplan Grutto'. De agrarische collectieven kunnen vervolgens subsidie aanvragen voor het extra natuurbeheer.

Streefdoelen

In het Natuurbeheerplan worden de streefdoelen beschreven voor natuur in het natuurnetwerk (NNN) en in agrarische gebieden, voor de open graslanden, open akkers, de 'dooradering' met heggen en poelen, het agrarisch waterbeheer en klimaat. Het plan is tot stand gekomen in overleg met natuurorganisaties, agrarische collectieven en waterschappen. In het najaar wordt het Natuurbeheerplan 2023 nog voorgelegd aan Provinciale Staten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer