DCA noteert 8 cent lager

De Duitse VEZG-prijs noteerde woensdag 10 cent lager. DCA volgde vrijdagavond met een verlaging van de notering met 8 cent naar 1,88 euro per kilo geslacht gewicht, exclusief btw.

DCA+noteert+8+cent+lager
© Twan Wiermans
Er is veel onrust op de varkensmarkt. In Duitsland worden wekelijks 100.000 varkens minder geslacht en is er sprake van onderbezetting van de slachtcapaciteit. Er zijn sterke signalen dat bij Duitse slachterijen ingrijpende reorganisaties op stapel staan. Daarnaast kunnen zij het vlees niet vlot kwijt. De VEZG-notering bleef vorige week nog op zijn plaats, maar er werd met argusogen gekeken naar de ontwikkeling daarvan deze week.

De inkoopprijzen in Nederland stonden al onder spanning. Het eenzijdig openbreken van de contracten vorige week door Vion en Van Loon spreken daarbij voor zich. DCA reageerde vrijdag 23 september met een kleine prijscorrectie van 1 eurocent naar 1,95 euro. Deze week gaat er nog eens 8 cent van de DCA-notering af. Marktkenners vrezen dat de noteringen verder zullen afglijden.

Wat daarbij meespeelt, is dat Duitsland maandag 3 oktober de dag van de Duitse eenheid viert en er niet wordt geslacht. Daarnaast noteerden de opbrengstprijzen van de diverse onderdelen deze week duidelijk lager.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zondag
  1° / -2°
  10 %
Meer weer