Nieuwe varkensleveranciers weer welkom bij Danish Crown

De aanvoer van vleesvarkens bij de Deense varkensslachterij Danish Crown was tot eind augustus zo ruim dat er voor nieuwe varkensleveranciers geen ruimte was. Die situatie is nu omgekeerd. De poorten staan open voor extra varkens.

Nieuwe+varkensleveranciers+weer+welkom+bij+Danish+Crown
© Danish Crown

Tot eind augustus hanteerde Danish Crown een wachtlijst voor nieuwe leveranciers van vleesvarkens. De coronacrisis en de problemen met Afrikaanse varkenspest in Duitsland zorgden ervoor dat buitengewoon veel varkens in Denemarken moesten worden geslacht. Daarom besloot de slachterij om geen nieuwe leveranciers erbij te nemen om bestaande relaties volgens afspraak te kunnen bedienen.

De varkensstapel in Denemarken is sinds medio 2021 met 7,5 procent afgenomen. Door de hoge productiekosten en het gebrek aan rendement zijn varkenshouders gestopt. Dat effect merkt Danish Crown ook. De varkensaanvoer van bestaande relaties is teruglopen, waardoor de druk van de ketel is gehaald.


Slachtcapaciteit optimaal benutten

Nu zijn nieuwe leveranciers nodig om de slachtcapaciteit optimaal te kunnen benutten. Dus heeft Danish Crown besloten de wachtlijst te laten vervallen. De wachtlijst om toe te kunnen treden als nieuwe aandeelhouder, blijft nog wel bestaan.

De situatie op het gebied van het verwerken van slachtzeugen is anders. De aanvoer van Deense zeugen voor de productielocatie in het Deense Skaerbaek is nog steeds ruim, waardoor de wachtlijst voor deze diercategorie blijft bestaan. Dat lijkt erop te duiden dat er nog steeds Deense zeugenhouders bezig zijn met het saneren van hun bedrijf.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
Meer weer