Eurofins optimaliseert bemestingsadviezen

Eurofins heeft de bemestingsadviezen geoptimaliseerd. Het advies voor de akkerbouw, veehouderij, boomteelt, fruitteelt, sportvelden en recreatie is gesplitst in een bodemgericht en gewasgericht advies. Bovendien zijn de adviezen aangepast aan nieuwe inzichten uit recent onderzoek.

Eurofins+optimaliseert+bemestingsadviezen
© Han Reindsen

Het bodemgerichte advies van Eurofins heeft als doel de bodemvruchtbaarheid op peil te houden of brengen. Het gewasgerichte advies wordt zoveel mogelijk op rasniveau gegeven en maakt het mogelijk beter in te springen op de behoefte van het gewas.

Naast het splitsen van het advies, is zowel het gewasgerichte als bodemgerichte advies voor een aantal nutriënten verbeterd. Zo kan efficiënter met (kunst)meststoffen worden omgegaan. 'Nauwkeurig bemesten is noodzaak', geeft Eurofins aan in een persbericht. Het is volgens de organisatie de enige manier waarop de bodemkwaliteit op peil kan worden gehouden.

'In een gezonde bodem is het organischestofgehalte op orde, wordt koolstof vastgehouden, is het bodemleven in balans, wordt water vastgehouden en is de structuur op orde', meldt Eurofins. 'Een bodem met een goede bodemvruchtbaarheid draagt bij aan een optimale kwaliteit en opbrengst. Daarnaast is nauwkeurig bemesten de basis voor het efficiënt inzetten van (kunst)meststoffen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  15° / 4°
  50 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 10°
  80 %
Meer weer