60.000 eenden geruimd vanwege vogelgriep

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vogelgriep vastgesteld op een eendenbedrijf in het Overijsselse Schuinesloot. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant.

60%2E000+eenden+geruimd+vanwege+vogelgriep
© Twan Wiermans

Om verspreiding van het virus te voorkomen, worden de circa 60.000 dieren op het bedrijf geruimd door de NVWA. In de 1 kilometerzone van het besmette bedrijf liggen twee andere pluimveebedrijven. Deze worden bemonsterd op vogelgriep en de komende veertien dagen intensief gemonitord op ziekteverschijnselen die op vogelgriep kunnen wijzen.

In de 3 kilometerzone van het besmette bedrijf in de gemeente Hardenberg liggen vijf andere pluimveebedrijven die door de NVWA worden gescreend op vogelgriep.In de 10 kilometerzone liggen 36 pluimveebedrijven. In de 10 kilometerzone geldt een vervoersverbod. Het bedrijf ligt in een regio waar geen regionale ophokplicht geldt. Wel geldt er een ophok- en afschermplicht in de 10 kilometerzone. Deze gold al eerder vanwege een besmetting in de Krim.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer