Hollandse handelsgeest op AgroTechniek Holland

De AgroTechniek Holland in Biddinghuizen kende een prachtige start met mooi weer en veel bezoekers. Vooral in mesttechniek, elektrische aandrijvingen en slimme spuittechnieken zat nieuws. Niet voor niets ging de eerste prijs van de Bronzen Sikkel naar Nucrop met zijn elektrische loofdoder.

Hollandse+handelsgeest+op+AgroTechniek+Holland
© Frits Huiden

De tweede prijs was voor Agrifacs AtmosAdaptivePlus. Een weerstation gebouwd op de zelfrijdende spuit die de afgifte constant aanpast aan de weersomstandigheden zoals windrichting, luchtvochtigheid en temperatuur.


Weerstation op Agrifac-spuit past afgifte aan.
Weerstation op Agrifac-spuit past afgifte aan. © Frits Huiden

Ook de derde prijs was voor een duurzame techniek voor het besparen van meststoffen. De Kverneland Pudama legt tijdens het maiszaaien de kunstmest direct bij het zaadje af. Het voorkomt uitspoeling en 25 procent startmeststof.

De internationale handelsgeest is terug te zien in nieuwe importschappen. Het opvallendst was de Armatrac 1254 Lux CRD4-trekker op de stand van Zetrac. Armatrac is een merk van het Turkse Erkunt dat weer eigendom is van het Indiase Mahindra en Mahindra.

'Alles zit erop, 125 pk Deutz-motor, ZF-versnellingsbak, Bosch-hydrauliek en fronthef voor 69.500 euro', legt Zetrac uit. Een vergelijkbare Zetor Proxima HS120 kost 83.500 euro.


De Armatrac is goedkoper dan een Zetor.
De Armatrac is goedkoper dan een Zetor. © Frits Huiden

Importeur Farmstore uit Cuijk pakte ook uit met Quicke-voorladers, Hatzenbichler-wiedeggen en een wagen voor zomerstalvoedering van het Franse Bélair. Vers gras geeft een betere eiwitbenutting, daarom is de pick-up vervangen voor een trommelmaaier en knikdissel om het gras direct te voeren.


Eiwit benutten met Franse Bélair-zomerstalvoederingswagen.
Eiwit benutten met Franse Bélair-zomerstalvoederingswagen. © Frits Huiden

Veel nieuwe bemestingstechnieken komen van eigen bodem. TBL uit Lettele had zijn beursprimeur met een 9 meter bemester. In hetzelfde gangpad stond ook Eland uit Nijbroek en Van den Broek Mechanisatie uit Moordrecht met nieuwe innovatieve bemesters.


Brede bemesters worden lichter en compact.
Brede bemesters worden lichter en compact. © Frits Huiden

Walter Veenhuis uit Rijssen hief zijn glas op de nieuwe Fullject X-line-bemester. Gemeenschappelijke voordelen: grote werkbreedtes, licht van gewicht en compact in transport. Daarbij compleet uitgevoerd met afsluiters, eventueel op sectie, een exacte breedteverdeling en voldoende druk op de kouters.© Frits Huiden

Redrock-giertank bij Bromach


Redrock-importeur Bromach gaat behalve de kuilhappers ook de giertanken, kippers en oprijwagens van het Ierse merk in Nederland aanbieden.

Redrock maakt wel 600 tot 700 giertanken per jaar, maar nooit waren ze geschikt voor de Nederlandse markt. Inmiddels zijn de giertanks aangepast en gaat importeur Bromach uit Gorredijk deze distribueren in Nederland en de rest van West-Europa.

Inmiddels is er één in Nederland verkocht. De tanks met vacuümpomp zijn te krijgen van 5 tot 20 kuub en met een enkele, tandem- of tridemas. Daarbij is er een zuigarm, geveerde dissel en degelijk frame. De 9,5 kuubs enkelasversie op de beurs is uitgevoerd met een Slootsmid-bemester.© Frits Huiden

Precisie van Slootsmid


Slootsmid heeft een precisiebemester gebouwd voor vloeibare kunstmest en andere meststoffen, die kan doseren van 150 tot 8.000 liter per hectare.

De bemester is te krijgen van 7,5 tot 12 meter breed en per sectie van 1 meter af te sluiten. Elke 18 centimeter is er een schijfkouter die de vloeistof in de grond brengt. De aanvoer kan komen vanaf een 2 kuubs fronttank of een getrokken tank en is met 0,5 bar druk uit te doseren.

Om een trailer met voorraadtank of IBC’s te trekken, is een zware Köckerling-trekbek gemonteerd. De bedieningssoftware en Mueller-terminal in de cabine komen van Agrometius. De bemester is te krijgen vanaf 70.000 euro en de fronttank vanaf 28.000 euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  15° / 4°
  50 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 10°
  80 %
Meer weer