Europa pleit voor prijsplafond voor Russisch gas

De Europese Commissie bepleit een prijsplafond voor Russisch gas en een verplichte bezuiniging op elektriciteitsverbruik tijdens piekuren in de EU-landen.

Europa+pleit+voor+prijsplafond+voor+Russisch+gas
© Twan Wiermans

Ook wil voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie dat de overwinsten van bedrijven die lage kosten hebben voor de opwekking van duurzame elektriciteit aan banden worden gelegd. Energiebedrijven die met fossiele brandstoffen elektriciteit opwekken en van de hoge olie- en gasprijzen profiteren, moeten een solidariteitsheffing betalen.

De voorgestelde maatregelen moeten de vraag naar elektriciteit in de EU omlaagbrengen en huishoudens en bedrijven compenseren voor de volgens Von der Leyen 'astronomische' energienota's. De commissie gaat ook de staatssteunregels aanpassen zodat lidstaten zo nodig liquiditeitssteun kunnen bieden aan nutsbedrijven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zondag
  1° / -2°
  10 %
Meer weer