Notering van boter stijgt deze week opnieuw

Voor de vierde week op rij stijgt de notering voor verse boter. Deze week komt er 7 euro bij per 100 kilo en staat de notering van ZuivelNL op 722 euro.

Notering+van+boter+stijgt+deze+week+opnieuw
© Twan Wiermans

De andere stijger in week 36 is de notering voor mageremelkpoeder voor menselijke consumptie. Hier komt 6 euro bij waardoor de notering deze week op 362 euro staat.

De rest van de noteringen van ZuivelNL blijven stabiel. Vollemelkpoeder staat op 470 euro, mageremelkpoeder voor diervoeders op 355 euro en weipoeder op 96 euro.Zuivelanalisten van Rabobank gaven deze week aan dat de Europese melkprijzen waarschijnlijk hun piek hebben bereikt. Sinds de tweede helft van augustus neemt de krapte op de zuivelmarkt weer wat toe. In hoeverre dat doorzet is dus nog even de vraag.

De analisten van Rabobank verwachten voor het derde kwartaal een gelijke Europese melkproductie als in het derde kwartaal van 2021, terwijl het vierde kwartaal van dit jaar weleens een 0,5 procent hogere melkproductie kan laten zien. Dit is mede het gevolg van de lage productie in het vierde kwartaal van 2021.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  50 %
Meer weer