Ingebruikname Trias Westland formeel bekrachtigd

Geothermiebedrijf Trias Westland is woensdag officieel in gebruik genomen. Met twee geothermiebronnen op 2,3 kilometer diepte en een tot 4 kilometer diepe onderzoeksboring is Trias Westland de springplank naar het regionale warmtenet van Westland.

Ingebruikname+Trias+Westland+formeel+bekrachtigd
© Trias Westland

De telers, secretaris-generaal Jan-Kees Goet van LNV en directeur-generaal Sandor Gaastra van Economische Zaken en Klimaat gaven het startsein voor het warmtenet. Dit deden ze tijdens de formele bijeenkomst in het Zuid-Hollandse Naaldwijk. Een groot deel van het warmtenet fungeert als hoofdleiding binnen Warmtesysteem Westland.

'Het Westland is van oudsher innovatief en ondernemend en kenmerkt zich door samenwerking. Dit maakt Trias Westland een grote inspiratie voor de warmtesector', benadrukt Gaastra. 'Het is belangrijk om nu door te pakken. Zoals met de uitrol van Warmtesysteem Westland en het uitbouwen naar woonwijken en de koppelingen met Warmtelinq.'


De opwaardering van de hoofdleiding van het warmtenet van Trias Westland is mogelijk gemaakt door subsidie van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. 'Juist in deze tijd met alle ontwikkelingen op de energiemarkt is dit een mooi voorbeeld van vooruitstrevend klimaatbeleid waarin verschillende partijen en sectoren, zoals de glastuinbouw, initiatief nemen, elkaar vinden, versterken en samenwerken. Met toekenning van de subsidie hebben wij daaraan bijgedragen', meldt Goet.

Trias Westland is een samenwerking tussen initiatiefnemers, financiers, partners en 54 Westlandse glastuinbouwbedrijven. De aangesloten glastuinbouwondernemers kunnen onderling warmte uitwisselen op het handelsplatform.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer