Meer arbeidsgemak met Het Nieuwe Melken

Het Nieuwe Melken zorgt voor meer arbeidsgemak. Dat laat Service Bedrijf Jan Castelein zien tijdens een open dag bij melkveehouder Arie van Vliet in het Friese Irnsum.

'Met deze techniek kun je heel licht melken', geeft Castelein aan. 'Voor mijn vrouw en kinderen is dat ideaal', licht Van Vliet zijn keuze voor het systeem toe. Op het bedrijf worden 125 koeien gemolken. 'Door gebruik van deze melktechniek zijn we straks niet allemaal versleten.'

De SAC-melktechniek is wel wat prijziger dan andere systemen en er is meer ruimte nodig. Het is in bestaande stallen te implementeren, maar dan moet er wel een put worden gegraven waardoor er meer kosten aan verbonden zijn. Castelein demonstreert de techniek voor geïnteresseerden. 'Binnen zes seconden is er gemolken. Je hebt een hoge capaciteit. Dat is het nieuwe melken.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer