Nieuwe Oogst-hoofdredacteur Esther de Snoo in Food100

Hoofdredacteur Esther de Snoo van Nieuwe Oogst staat op de Food100-lijst van voedselveranderaars. Het is een initiatief van Slow Food Youth Network, AgriFood Capital, Foodhub en Food Inspiration.

Nieuwe+Oogst%2Dhoofdredacteur+Esther+de+Snoo+in+Food100
© Dirk Hol

De lijst bestaat uit vijftig 'aanstormende talenten van onder de 35 jaar' en vijftig 'gevestigde voedselveranderaars van boven de 35 jaar'. Naast De Snoo staan onder anderen directeur André Hoogendijk van Brancheorganisatie Akkerbouw en voorzitter Amber Laan van het Hollands Agrarisch Jongeren Kontakt in de Food100.

Een vakjury stelde de Food100-lijst samen uit meer dan 250 aanmeldingen. De kandidaten zijn beoordeeld op vier criteria: daadkracht, innovatie, duurzaamheid en de mate waarin de kandidaat kennis en inzichten deelt.


Vernieuwingsdrang

Volgens de jury laat de lijst met 'honderd gamechangers in food' zien hoe groot de vernieuwingsdrang in het voedselsysteem is. 'Innovatieve boeren, start-ups in foodtech, onderzoekers, activisten, fooddesigners, retailers, cateraars, brancheorganisaties; in de hele voedselketen is het bewustzijn de laatste jaren enorm toegenomen. Een beter voedselsysteem wordt pas een feit als de overtuiging groeit dat gezonder en duurzamer voedsel mogelijk is.'

Kennisdeling en verbinding is belangrijker dan ooit, geven de initiatiefnemers aan. 'Niet polarisatie brengt ons verder, maar een voortdurende dialoog tussen alle spelers in de voedselketen. In het oververhitte debat over de toekomst van de agrifoodsector in Nederland is begrip voor elkaars rollen essentieel. Daarom is een initiatief als Food100 belangrijk.'

Zes voedselveranderaars uit de Food100-lijst krijgen een speciale vermelding vanwege hun buitengewone prestaties in het afgelopen jaar. De jury maakt tijdens de Food Inspiration Trendtable op vrijdag 25 november bekend wie de Foodhelden 2022 zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    25° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
Meer weer