Van Dobben gaat pluimveevlees met 1 ster Beter Leven gebruiken

Snackfabrikant Van Dobben stapt eind dit jaar over op pluimveevlees met 1 ster Beter Leven. De supermarkten en foodservice hebben dit al gedaan.

Van+Dobben+gaat+pluimveevlees+met+1+ster+Beter+Leven+gebruiken
© Marcel Berendsen

Door de aangekondigde overstap trekt Wakker Dier het bedrijf terug uit de Liegebeestverkiezing 2022. Onder meer omdat Van Dobben de claim 'eerlijke ingrediënten' niet meer zal vermelden. Dat was volgens Wakker Dier niet juist omdat het bedrijf nog vlees zonder dierenwelzijnskeurmerk gebruikt.

Van Dobben heeft aan Wakker Dier laten weten dat een herziening van het logo al op de planning stond. Daarnaast stapt Van Dobben eind 2022 volledig over op pluimveevlees met 1 ster binnen het Beter Leven-keurmerk. Op dit moment heeft ongeveer de helft van het pluimveevlees dat wordt verwerkt geen keurmerk.

Het varkensvlees dat Van Dobben gebruikt valt al wel onder Beter Leven. Van Dobben zegt ook met kalfsvlees over te willen stappen op vlees met dit keurmerk, maar doet geen concrete toezegging over de termijn waarbinnen dat gebeurt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  7° / 4°
  70 %
 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 5°
  20 %
Meer weer