Oekraïne belooft door te gaan met graanexport

Ondanks beschietingen met Russische kruisraketten op de haven van Odessa belooft de regering van Oekraïne door te gaan met inspanningen om de graanexport via de Zwarte Zee weer op gang te brengen.

Oekra%C3%AFne+belooft+door+te+gaan+met+graanexport
© Han Reindsen

Het Oekraïense ministerie van Infrastructuur in Kiev geeft aan dat de voorbereidingen voor het ontsluiten van de zeehavens aan de Zwarte Zee gewoon doorgaan, ondanks de vijandelijkheden van Russische kant. Dat meldt onder meer het Brusselse nieuwsmedium Politico.


Afgelopen vrijdag nog werd een overeenkomst ondertekend door Oekraïne, Rusland, Turkije en de Verenigde Naties om de graanexport via de Zwarte Zee weer mogelijk te maken. Nog geen dag later werden de gemaakte afspraken alweer geschonden door Rusland. Aanvankelijk ontkenden de Russen iets te maken te hebben met de raketaanval. Het Kremlin beweerde zondag echter dat de aanval gericht was op militaire doelen voor opslag van westerse wapens.


Scherpe veroordeling

Als alles loopt zoals gepland, dan verwacht de Oekraïense overheid dat de eerste graantransporten begin deze week al zullen plaatsvinden. Overigens hebben de Verenigde Naties, het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en het EU-commissariaat voor Buitenlandse Zaken de raketaanval door Rusland scherp veroordeeld.


THEMA OEKRAÏNE: Rusland viel op 24 februari Oekraïne binnen. Deze oorlog heeft ook gevolgen voor de Nederlandse landbouwsector. Volg de laatste ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  24° / 15°
  30 %
 • Zaterdag
  23° / 14°
  10 %
 • Zondag
  23° / 14°
  20 %
Meer weer