Webinar voor akkerbouwers over praktijkvoorbeelden van emissiereductie

Voor de akkerbouw is het verbeteren van de waterkwaliteit door het beperken van de emissie van gewasbeschermingsmiddelen een belangrijk thema. Om goede praktijkvoorbeelden van maatregelen te laten zien en toe te lichten, wordt op 17 augustus een webinar georganiseerd.

Webinar+voor+akkerbouwers+over+praktijkvoorbeelden+van+emissiereductie
© René Eijsink

Het webinar wordt georganiseerd door LTO Nederland, Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) en BO Akkerbouw. Doel is het uitrollen van goede initiatieven en akkerbouwers laten leren van elkaar.

Tijdens het webinar geeft onder meer adviesbureau CLM uitleg over de protocollen van een nagenoeg gesloten erf en een nagenoeg open erf. LTO-bestuurder Dirk Jan Beuling en Agrifirm-gewasbeschermingsspecialist Joris Roskam vertellen hoe deze protocollen in de praktijk kunnen worden toegepast.


Preventieve benadering

Het gaat volgens Beuling en Roskam bij de verminderde emissie van gewasbeschermingsmiddelen niet alleen om curatieve maatregelen, maar ook om een preventieve benadering. Minder of anders spuiten kan door beslissingsondersteunende systemen te gebruiken, te werken met middelen met een lagere milieubelasting of volledig groene middelen of door het toepassen van biostimulanten.

Het webinar moet akkerbouwers handvatten geven voor oplossingen die nu al beschikbaar zijn. De onlinebijeenkomst wordt georganiseerd vanuit het initiatief Emissiereductiesprint. Dit is een campagne waarin LTO Nederland, DAW en Brancheorganisatie Akkerbouw samenwerken.

De campagne maakt onderdeel uit van het Actieplan Plantgezondheid, het Pakket maatregelen emissiereductie gewasbescherming open teelten en de Versterkte Kennisverspreiding DAW.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  30 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer