Gemiddelde Duitse melkprijs stijgt in juni met 2,53 cent

De gemiddelde melkprijs in Duitsland lag in juni op 52,12 eurocent per kilo standaardmelk. Dat is 2,53 cent hoger dan in mei. Dat meldt de Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung (BLE).

Gemiddelde+Duitse+melkprijs+stijgt+in+juni+met+2%2C53+cent
© Twan Wiermans

De prijzen gelden voor een kilo standaardmelk met 4 procent vet en 3,4 procent eiwit. De biologische melkprijs steeg in juni met 1,24 cent naar 56,44 cent. Net als in Nederland stijgt de melkprijs voor boeren in Duitsland al maanden. Zo lag de prijs voor gangbare melk in juni 2021 nog op 35,52 cent. De prijs voor biologische melk lag een jaar eerder op 48,69 cent per kilo.

In Duitsland lopen de regionale gemiddelde melkprijzen behoorlijk uiteen. Boeren in de deelstaat Baden-Württemberg kregen met 49,98 cent gemiddeld het minste uitbetaald voor een kilo melk. In Sleeswijk-Holstein/Hamburg kregen boeren gemiddeld 55,87 cent voor een kilo gangbare melk en daarmee gemiddeld het meest in Duitsland.


Ook voor biologische melk kregen melkveehouders in Sleeswijk-Holstein/Hamburg het meeste uitbetaald: gemiddeld 61,98 cent per kilo. Biologische melkveehouders in Noordrijn-Westfalen kregen met een gemiddelde van 55 cent per kilo het minste uitbetaald voor hun biologische melk af boerderij.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  0 %
 • Zondag
  21° / 9°
  0 %
Meer weer