Beyond Meat heeft last van hoge inflatie

De Amerikaanse fabrikant van vleesvervangers Beyond Meat heeft last van de hoge inflatie. Consumenten laten de relatief dure vegetarische producten in de winkelschappen liggen sinds de koopkracht hard achteruitholt. Beyond Meat verwacht dit jaar om die reden veel minder omzet te maken dan was voorzien.

Beyond+Meat+heeft+last+van+hoge+inflatie
© Beyond Meat

Over heel 2022 denkt Beyond Meat nu voor maximaal 520 miljoen dollar aan plantaardige vleesvervangers te verkopen, 12 procent meer dan vorig jaar. Eerder rekende het bedrijf nog op een omzetgroei van 21 tot 33 procent. Dat meldt het Belgische nieuwsplatform Vilt.

Consumenten kiezen voor andere eiwitrijke producten dan de vleesvervangers van Beyond Meat. Het merk ondervindt daarbij veel concurrentie van andere veganproducten van Nestlé (Garden Gourmet) en Unilever (de Vegetarische Slager). Ook zouden consumenten door de inflatiedruk weer meer vlees kopen.


Bezuinigen

De topman van Beyond Meat heeft in een toelichting op de kwartaalcijfers beloofd om maatregelen te nemen die de producten van Beyond Meat net zo goedkoop maken als echt vlees. Om kosten te besparen wordt er onder meer bezuinigd op personeel.

Het verlagen van de prijzen zorgde er in het afgelopen kwartaal voor dat de omzet met 1,6 procent daalde tot 147 miljoen dollar. Daarop leed het bedrijf een verlies van ruim 97 miljoen dollar. Naast de inflatie spelen gestegen kosten en ongunstige wisselkoersen het bedrijf parten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer