Nieuw platform Mijn JoinData tevreden over start

JoinData, de non-profitcoöperatie die boeren en telers de controle geeft over hun data en machtigingen, is tevreden over de start die de organisatie heeft gemaakt. JoinData introduceerde in april het nieuwe platform 'Mijn JoinData'. Ruim 5.700 boeren logden sindsdien in.

Nieuw+platform+Mijn+JoinData+tevreden+over+start
© JoinData

JoinData maakt inloggen bij meerdere systemen om machtigingen te beheren overbodig voor wat betreft de bedrijven die zijn aangesloten bij JoinData. In het platform krijgt een agrarisch ondernemer met één keer inloggen overzicht in alle actieve datastromen.

De agrarisch ondernemer kiest zelf welke organisaties toegang hebben tot welke specifieke data. Hij kan partijen machtigen voor specifieke data die worden gebruikt voor een vooraf bepaald specifiek doel of juist machtigingen intrekken. Het nieuwe platform biedt gebruikers meer overzicht, meer gebruiksgemak en minder doorklikken, zegt JoinData.


Er zijn 260 leveranciers van data aangesloten op het platform. Dat aantal blijft groeien. Deze ondernemingen en leveranciers in de agrarische sector willen dat alle partijen in de agrarische sector op een zorgvuldige en efficiënte wijze kunnen omgaan met de data die zij van een ondernemer mogen gebruiken. Ook het aantal berichten dat via de digitale snelweg van Mijn JoinData wordt verstuurd, groeide fors. Er zijn bijna 10 miljoen berichten via het platform verzonden.


Machtigingen meest bezocht

Voor de kenners: de pagina 'machtigingen', en dan met name 'openstaande machtigingen', wordt het meest bezocht in het nieuwe platform. Er zijn in JoinData bijna 400.000 actieve machtigingen en er zijn een kleine 125.000 ingetrokken machtigingen. Dat kan zijn als een boer niet meer wil dat zijn data worden gedeeld met bijvoorbeeld een voerleverancier of accountant.

Directeur Sener Celik van JoinData is tevreden over het aantal bezoekers van het platform. 'Je ziet dat we hiermee voorzien in een behoefte. We zetten de boer weer aan het stuur van zijn data. Hij heeft snel zicht op met wie hij data deelt en kan dat ook gemakkelijk aan- of uitzetten.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 17°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 17°
  20 %
 • Zondag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer