Rijdende kas vormt charmeoffensief van geplaagde Floriade

Kwekers en handelaren van bloemen, planten, groente, fruit, bloembollen en zaden hebben de handen ineengeslagen om de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade op een opvallende manier onder de aandacht te brengen. Een rijdende kas gaat op tournee door het land onder het motto #LoveFloriade.

Rijdende+kas+vormt+charmeoffensief+van+geplaagde+Floriade
© Floriade

De karavaan bestaat verder uit auto's en bakfietsen met bloemen en planten. De parade is vrijdag om 8 uur vanuit Aalsmeer vertrokken en rijdt in het weekend langs zoveel mogelijk plaatsen waar ooit een Floriade is gehouden. De stoet, met in het kielzog kwekers en tuinders op de racefiets, doet onder meer Amsterdam aan (Floriade 1972 - Amstelpark), Zoetermeer (Floriade 1992 - Rokkeveen) en Rotterdam (Floriade 1960 - Het Park bij de Euromast).

De actie is georganiseerd door een gelegenheidscoalitie van Bloemenbureau Holland, Royal FloraHolland en GroentenFruit Huis. De tuinbouwsector wil hiermee laten zien dat zij trots zijn op de Floriade en het park in Almere op een positieve manier onder de aandacht brengen bij het publiek. Onderweg worden gratis bloemen, planten, groenten, fruit en bloembollen uitgedeeld.


Tour is live te volgen

De tournee eindigt zondag bij het expoterrein in Almere. Eerder riep de Floriade tuinders op om zich aan te sluiten bij de karavaan. Via sociale media is de #LoveFloriade roadtour live te volgen. Via de site is te zien wanneer de karavaan op welke locatie wordt verwacht De Floriade Expo 2022 duurt nog tot en met 9 oktober. Het thema is Growing Green Cities en belicht allerlei ideeën voor duurzame steden.

Ondanks diverse acties is het aantal bezoekers tot nu toe ver achtergebleven bij de verwachtingen. Er was gerekend op 2 miljoen mensen, maar dat is intussen teruggeschroefd tot 680.000. De tegenvallende cijfers en de miljoenenverliezen die daarmee gepaard gaan, waren voor de zes wethouders van Almere in juni reden om op te stappen. De strop komt volledig voor rekening van de gemeente.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer